Регламент

ПРАВИЛА ЗА УЧАСТИЕ В КОНКУРСА "КМЕТ НА ГОДИНАТА" 2021

  1. Начин на гласуване:

Всеки може да гласува за своите фаворити по възможно най-лесен начин и в толкова категории, колкото иска. За да бъде счетен вотът за валиден, трябва да се гласува за поне един кмет в категория на kmetnagodinata.bg.

В края на гласуването си потребителят ще получи известие на основния екран, в което ще пише за кои общини и категории е гласувал. Ще бъде възможна промяна на гласа, преди натискането на последния бутон "Гласувай".

След като даде окончателно своя глас, всеки потребител ще бъде помолен да потвърди гласуването си чрез линк, който ще получи на посочен от него имейл. Там той ще може да види отново за кого точно е дал вота си.

При клик върху линка гласуването на един потребител се смята за приключило.

Гласовете, които не са потвърдени чрез имейл, не се зачитат от системата. От един IP адрес може да бъде гласувано неограничен брой пъти в рамките на един ден. Гласуването с даден e-mail адрес може да се случи само веднъж за целия период на гласуване в платформата. 

  1. Правила на националното онлайн гласуване:

Гласуването за "Кмет на годината" 2021 г. стартира на 27 септември 2021 гГражданите на България ще могат да гласуват до 13 октомври 2021 г. 

Кметовете на общините са номинирани в 7-те категории. Гласуването е свободно за всички, които имат достъп до интернет и са навършили 18 години.

Категориите за "Кмет на годината" 2021 са:

Кмет на годината

Кмет на гражданите

Smart City

Спорт и младежки инициативи

Градска среда

Туризъм и култура

Зелена община

- Във всичките 7 категории на конкурса се гласува през цялото време от 27 септември до 13 октомври 2021 г. включително. Победителите във всяка категория ще са трима - за малка, средна и голяма община според населението в нея. Малка община е такава с население до 20 000 жители, средна – с население от 20 000 до 50 000 жители, и голяма – с население над 50 000 жители.

Победителите ще бъдат обявени на официалната церемония "Кмет на годината" 2021.

  1. Право на участие:

В конкурса "Кмет на годината" 2021 г. право на участие имат всички избрани кметове. В конкурса не са допуснати и кметове, които твърде скоро са заели своя пост и такива, които са отстранени.

Участието в конкурса за всички общини и кметове е напълно безплатно.

  1. Право на гласуване:

За "Кмет на годината" 2021 може да гласува всяко лице от страната, както и извън територията на Република България.